vineri, 29 mai 2009

TIFF-uiti de peste tot uniti-va!

Azi se de startul TIFF-ului la ora 19 la Republica. Multe filme, voie buna, puzderie de oameni, formalitati, poze si multe petreceri si conferinte de presa.

Personal cel mai mult imi place atmosfera boema din Cluj in perioada asta, intrucat vin oameni de pe tot din tara si strainatate si pentru mai bine de 1 saptamana petrec in stilul lor, pe plaiurile clujene. De fiecare data am impresia ca in timpul TIFF-ului Clujul se schimba total - e ceva in aer - poate datorita teraselor pline pana tarziu in noapte, aglomeratiei de pe la cinematografe si din baruri si miilor de legitimatii ce atarna la gatul participantilor. Clujul e intr-o roiala continua! Apoi astept revederea cu prietenii din Bucuresti - voi avea casa plina - si toata distractia de la petrecerile organizate pentru participanti, pentru voluntari si pentru invitatii din strainatate.

La editia de anul acesta ruleaza pana pe 7 iunie la cinematografele din Cluj si in alte locatii stabilite de organizatori, peste 200 de filme. Vor fi si proiectii in aer liber si mi-a atras atentia faptul ca startul proiectiilor va fi dat pe autostrada Transilvania - ma rog portiunea de autostrada, unde toti cei interesati pot vedea filmul JCVD. Mi-am notat cu buba deja cateva filme la care vrem sa mergem! Clar n-o sa ratez sectiunea Umbre, Zilele Filmului Romanesc si cateva filme din Competitie...plus proiectii in aer liber - la care recunosc ca n-am reusit sa ajung inca, intrucat ma gaseam tot timpul fugind de la un cinematograf la altul cu Cristof, pentru nush ce film :)

Asa ca distractie placuta si cat mai multe filme bune sa prindeti - avand in vedere spotul de anul acesta - http://www.youtube.com/watch?v=_SYfPI-k4q8 - sper sa nu ma nimeresc numai la filme cu specific...

PS: Tot in weekend se tin petreceri in Hasdeu in cadrul Campus Fest. Bere, mici si distractie de dimineata pana seara. In cele 3 seri de week-end Hasdeul va asteapta la concerte open air sustinute de trupe locale precum: Whisper, Sinapsa, The Juniors, Dolly si Personal, dar si de Bere Gratis, Suie Paparude si Anda Adam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu