sâmbătă, 9 mai 2009

Am copacul meu!

Sunt 2 saptamani de cand n-am mai postat pe blog. Doua saptamani de cand am fost la marea impadurire!!! Asa de repede a trecut timpul, incat nici n-am mai avut timp sa va povestesc despre aventura de prin padurile de pe langa Baia Mare.
Personal am schimbat 5 mijloace de transport pe ruta Cluj - Baia Mare - locul faptei. Am pornit cu autocarul vineri seara, sambata dimineata pana in centrul vechi al orasului ne-a dus Adi cu masina, pana aproape de locul faptei am ajuns cu un alt autocar...iar de acolo a inceput aventura. O mare de oameni inarmati cu bunadispozitie, umor si unelte au redat viata unui ochi de padure. Pentru amatorii de senzatii tari...va recomand sa incercati o plimbare prin padure, pe un teren denivelat, marginit de ape, in remorca unui camion...avand drept companie zeci de necunoscuti :))) Vorba lui Creanga...nu stiu altii cum sunt, dar mie mi-o palpitat de adrenalina hertzul, mai ales ca era cat pe ce sa ne trezim intr-un parau din cauza unei defectiuni la directia camionului. Pana la locul faptei au urmat sute de metri de urcat pe jos prin padure sau cu masinile 4x4. Am fost 3 Raluci si o Aura intr-unul dintre jeep-uri si probabil din cauza concentratiei prea mare de spirit feminin am ramas blocati in coasta unui deal la un moment dat. Am gustat pana la glezne, unii dintre noi, din mocirla padurii, am sarit prin apa si peste pietre, ne-am facut drum printre crengile copacilor uscati - am dus o adevarata lupta de zici ca eram la un reality show. Important e ca la finalul acestei aventuri ne-a asteptat un camp de verde - copaci si iarba si o patura de mov - branduse si alb - ghiocei si zapada care ne-au dat suficienta energie pentru partea practica - impadurirea! Tricouri, sepcute, cizme si manusi ne-au fost puse la dispozitie pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a acestei activitati - baietii la sapat, iar fetele la plantat. Si in plus am avut apa si suc la discretie si mancare buna la finalul zilei! Iar cei care nu s-au grabit spre oras, pe seara, au avut parte si de o cina cu pastrav. Astfel in 2 zile multumita unui grup de voluntari s-a terminat treaba planuita pentru 4 zile - plantarea a 12.500 de puieti. Personal mi-a placut mult. A fost o iesire presarata cu de toate. Am respirat altceva decat aerul de oras, m-am bronzat, am cunoscut lume, am facut poze si am plantat impreuna cu buba unul dintre copacei...peste 10 ani acolo va fi o adevarata minunatie, sper sa-mi recunosc puiul cand va creste :).

P.S.: Cat despre celelate activitati am jucat remi cu trupa si ne-am cinstit pana pe la 1-2 noaptea iar a doua zi ne-am aventurat prin Sighet la Memorial, pe la Sapanta la Cimitirul vesel, pe la Cavnic, am vazut si simtit cum merge masina singura pe o anumita portiune datorita magnetismului...si datorita entuzismului foarte mare si petrecerii de cu o seara inainte tin sa mentionez ca am "sfintit" cu Dorin locurile pe unde am trecut - cunoscatorii stiu la ce ma refer :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu